Ondersteuning Windows 7 stopt binnenkort

Microsoft stop op 14 januari 2020 met de ondersteuning van Windows 7

Vanaf 14 januari 2020 worden er  dus geen automatische updates en/of technische ondersteuning ter bescherming van uw pc meer geleverd indien hier op dat moment nog steeds Windows 7 op ge├»nstalleerd staat.
Het verdient dan ook aanbeveling om voor deze datum over te stappen naar Windows 10.

Wat indien u na 14-01-2020 nog steeds werkt met Windows 7?

Uw computer zal niet stoppen met werken, maar hoe langer u hier mee blijft werken, hoe groter de kans dat er lekken in het systeem worden ontdekt die niet meer worden gedicht door Microsoft, en die hackers in staat stellen om ongewenste zaken op uw computer te doen. (diefstal van data, gijzelen van data voor losgeld, u computer misbruiken om van daaruit illegale zaken te doen, spam verspreiden via uw computer, …)

Is mijn computer geschikt voor Windows 10?

Als uw computer als absolute minimum over onderstaande specificaties beschikt is er een goede kans dat Windows 10 hierop zal draaien:

  • Processor: 1 gigahertz (GHz) of sneller of Systeem op een chip (SoC)
  • Werkgeheugen (RAM): 1 gigabyte (GB) voor 32-bits of 2 GB voor 64-bits
  • Hardeschijfruimte: 16 GB voor de 32-bits versie of 32 GB voor 64-bits versie van Windows 10
  • Grafische kaart: DirectX 9 of nieuwer met WDDM 1.0-stuurprogramma
  • Beeldscherm: resolutie van 800 x 600

Houd er wel rekening mee dat bovenstaande lijst een absoluut minimum is, en je beter de nodige reserves voorziet. Zo zal een computer die momenteel traag werkt met Windows 7, vermoedelijk ook een trage computer blijven nadat hier Windows 10 is opgezet. Overweeg in dat geval om uw computer te vernieuwen, waarbij je dan onmiddellijk over Windows 10 beschikt.

Zie voor meer info over het upgraden naar Windows 10 ook deze link.